Kogaion Life Bootcamp

Kogaion Life Bootcamp

Tabără transdisciplinară de cunoaștere experiențială și fenomenologică

copii 7-9 ani și 10-12 ani

26 iulie – 4 august 2024 , 10 zile , Păltiniș

Direcții principale de cunoaștere și explorare:

  • Știință
  • Tehnologie
  • Inginerie
  • Cunoaștere de sine
  • Harta mentală
  • Corelații Natură - OM
  • Tabără de proiect
  • Creativitate
  • Inventică
  • Încredere
  • Drumeție
  • Carnaval
  • Foc de tabără

Joi 23 mai la ora 18:30

Cunoaște mentorii copilului tău

Dragă părinte,

Te invităm să cunoști mentorii Kogaion care fac parte din echipa taberelor pentru copii din grupele de vârstă 7-9 ani și 10-12 ani, în cadrul unui eveniment special.

Vom prezenta cine suntem, ce facem și cum facem.

Vezi detalii

Sună Formular de înscriere

Tabăra de cunoaștere experiențială și fenomenologică de explorare a inteligențelor multiple, se adresează copiilor cu pasiune pentru știință, tehnologie, inginerie, arte și matematică, conduși de curiozitate și cu dorința de a descoperi cum funcționează lucrurile.

Copiii vor păși într-un univers 100% exploratoriu, de înțelegere a conexiunii armonioase pe care o are omul cu elementelor primordiale ale vieții, care le va aduce un plus de cunoaștere a fenomenelor, structurilor și legilor care guvernează universul în care trăim și conștientizarea rolului omului în univers, o experiență transformatoare, care îi va conecta pe copii la esența elementelor primordiale ale naturii.

cine: copii 7-9 ani și 10-12 ani

unde: Păltiniș, Pensiunea Karola, Pensiunea Păltiniș, la poalele masivului Cindrel

când: 26 iulie – 4 august 2024 , 10 zile

Copiii vor construi împreună cu mentorii Harta mentală a elementelor primordiale ale vieții, Apă, Pământ, Aer, Foc, pentru dezvoltarea cunoașterii integrate, vor conștientiza corelațiile Natură-OM prin prisma emoțiilor și a consecințelor acțiunilor noastre în relație cu mediul, vor colabora pentru a construi un „Cuptor de lut” în care vom coace pâine și un „Sistem hidroponic ebb-and-flow” în care vom planta răsaduri, învățând despre principiile constructive, integritatea structurală, dinamicile termice și ale fluidelor, proprietățile materialelor folosite. Copiii vor face experimente de fizică cu fiecare element al vieții, pentru a înțelege fenomenologia universului în care trăim, vor explora natura prin drumeții zilnice, vor învăța cum se face focul, vor privi natura cu lupa și binoclul, vor dansa și se vor bucura în serile cu foc de tabără.

Tabăra reprezintă un prilej de interacțiune umană sănătoasă, de dezvoltare cognitivă, emoțională, socială și spirituală, de dezvoltare a abilităților și setare a valorilor, cunoaștere a unicității proprii, de adaptare la noi provocări, de testare a limitelor în lucrul individual și în echipă, de atenție la detaliile relevante și dezvoltare a gândirii critice.

Activitățile taberei

  • Ancorarea: Fiecare zi are un început. Copiii învață să își înceapă ziua în armonie, hrănindu-și trupul, mintea și inima.
  • Cunoaștere de sine copiii explorează universul propriei ființe prin conștientizarea corelațiilor Natură-OM și a consecințelor acțiunilor noastre în relație cu mediul, a importanței protejării lui. Ne vom identifica și recunoaște propriile emoții plecând de la aspectele pozitive și negative ale fiecărui element primordial. Vom identifica astfel elemente ce ne oferă stabilitate și încredere în sine. Vom facilita comunicarea și cunoașterea reciprocă, unicitatea fiecăruia și patternurile noastre.
  • Construcția hărții mentale – copiii vor construi Harta mentală a fiecărui element primordial al vieții, plecând de la cuvântul de bază: Apă, Pământ, Aer, Foc, din perspectivă multi și transdisciplinară; își vor îmbogăți cunoașterea și vor face noi corelații între cunoștințele lor
  • Construcție cuptor din lut – copiii vor colabora pentru a construi un cuptor din lut – o experiență practică folosind materiale naturale și sustenabile. Călătoria începe cu planificarea inițială, progresează prin munca în echipă și rezolvarea creativă a problemelor apărute culminând cu o sărbătoare comunitară și prezentarea cuptorului finalizat și coacerea pâinii. Copiii vor învăța principiile constructive ale unui cuptor din cob, proprietatile materialelor folosite, integritatea structurală și dinamicile termice, punând accentul pe natura ecologică a cobului. O experiență transformatoare care îi va conecta pe copii la esența elementară a planetei noastre.
  • Construcție sistemul hidroponic „ebb and flow” (inundare și drenare) – copiii vor construi un sistem de vase care comunică între ele prin conducte, o aplicație practică a dinamicii fluidelor; se presupune că sistemul ar fi fost secretul grădinilor suspendate ale Semiramidei, una din cele șapte minuni ale lumii antice. În ultima zi plantăm cu copiii răsaduri și verificăm funcționalitatea sistemului. Acesta poate fi replicat și acasă, indiferent că locuința se află la bloc sau la curte. Experiența lor practică reflectă o conexiune armonioasă a omului cu elementele primordiale ale naturii.
  • Fizică experimentală – copiii învață despre legile universului în care trăim, procesele și cauzele existenței fenomenelor; vor face experimente cu toate elementele primordiale ale vieții, înțelegând natura fenomenologică și legile ce guvernează planeta noastră
  • Drumeții în natură Copiii vor porni explorarea în natură pornind de la conștientizarea propriului corp, vor învăța cum se face focul, vor privi natura cu lupa și binoclul, își vor dezvolta adaptabilitatea la situații noi. Activitatea se va desfășura în natură, în cadrul drumețiilor zilnice.
  • Metamorfoză Fiecare zi are un sfârșit. Copiii învață să își încheie ziua în armonie, hrănindu-și trupul, mintea și inima. Învățăm despre ciclicitatea vieții. Fiecare sfârșit este un nou început.
  • Focuri de tabără Ne bucurăm în ritm de dans în jurul focurilor de tabără
  • Carnaval „Cu mască fără mască” – Ne costumăm. Cine sunt eu?

Mentorii copilului tău

Diana Antoci

Diana Antoci

Fondator, formator în psihopedagogia excelenței, formator Feuerstein

Irina Nicolaescu

psiholog

Ionuț Ciocîrlan

Ionuț Ciocîrlan

Arhitect software, mentor tehnologie și gândire integrată

George Grama

George Grama

Arhitect, pasionat de natură, bioclimat

Alin Mardare

inginer constructor

Galerie foto

Transport

Se asigură transportul din București și localitățile de pe ruta București – Păltiniș, contra cost. Detalii: 0736.770.669 – Iulia

Meniu

Meniul este prestabilit în 2 variante, una tradițională și una vegetariană. Pentru copiii cu alergii, se asigură meniu separat.

Locație

Pensiunea Karola 3***, Păltiniș

Karola Exterior

Pensiunea este localizată la intrarea în stațiunea Păltiniș, vis-à-vis de Arena Platoş, cu o extraordinară panoramă spre Munții Cindrel și dispune de o clădire, cu o capacitate totală de 40 de locuri.

Camerele sunt de 3 și 4 locuri cu paturi matrimoniale și canapele extensibile. Fiecare cameră este dotată cu baie proprie cu duș, inclusiv uscător de păr, TV cu televiziune prin cablu, internet wireless.
Copiii vor fi cazați separat fete / băieți, indiferent de vârstă.

Pensiunea Păltiniș 3***, Păltiniș

Vila Păltiniș

Pensiunea este localizată la intrarea în stațiunea Păltiniș, vis-à-vis de Arena Platoş, cu o extraordinară panoramă spre Munții Cindrel și dispune de o clădire, cu o capacitate totală de 32 de locuri și alte 3 apartamente, denumite Red Family, cu o capacitate totală de 12 locuri.
Camerele sunt de 3 și 4 locuri cu paturi matrimoniale, canapele extensibile și fotolii pat. Fiecare cameră este dotată cu baie proprie cu duș, TV cu televiziune prin cablu, internet wireless.
În curtea pensiunii există amenajată o terasă, un foișor, un loc de joacă pentru copii, parcare, restaurant.
Copiii vor fi cazați separat fete / băieți, indiferent de vârstă.

Înscriere

Înscrierea în tabăra Kogaion STEAM Academy presupune o primă discuție cu reprezentanții Kogaion, pentru stabilirea împreună a măsurii în care tabăra este potrivită pentru copilul dvs. și pentru ghidarea către programul educațional care se potrivește cel mai bine copilului dvs.

Te rugăm să completezi formularul de detalii pentru a fi contactat sau sună la 0720.529.398 (Diana Antoci)

Ulterior, înscrierea se face prin completarea formularului de înscriere.

Notă:

Ne rezervăm dreptul de a nu primi în tabără sau de a încheia parteneriatul pe parcursul acesteia, cu copiii al căror comportament este nepotrivit față de colegi, mentori, locația de găzduire sau natură și/sau prin a căror atitudine se generează conflicte și situații care conduc la imposibilitatea desfășurării proiectelor taberei. În acestă situație, contravaloarea serviciilor achitate nu se restituie.

Sună Formular de înscriere